10 saker som jag önskar att jag visste innan jag blev en mamma

I det ögonblick som du bryter nyheterna om att vara gravid, börjar gratis rådgivning strömmande från alla håll,

I det ögonblick som du bryter nyheterna om att vara gravid, börjar gratis råd från alla håll, även från de människor som inte tidigare fött! Många gånger får du bara höra de goda sakerna och den klassiska frasen – ”livet förändras efter en baby”

Men det finns så mycket mer jag önskar jag visste innan jag höll min baby för första gången. När jag fick reda på att jag var gravid (efter att jag kom över den första spänningen) började jag läsa, undersöka, undersöka och förbereda mig för alla möjligheter som jag kunde förstå. Jag insåg att det var så mycket att jag inte visste om att vara gravid, föda, barn och vara mamma.

Detta är mitt lilla försök att sätta ihop de tio saker som jag önskar att jag visste innan jag blev mamma.

1. Arbeta de armarna:

Medan jag var gravid gjorde jag mina vanliga sträckor och gick så att jag kunde få en normal leverans. Vad jag inte var helt beredd på var babyens vikt, jag skulle hålla nästan 24 × 7. Självklart kommer du att utveckla de mamma bicepsna snart, men jag önskar att jag hade arbetat på mina armar lite för att göra dem starkare. Arbeta på ryggen också, medan du är på det!

2. Feed, Feed, Feed:

Din lilla kommer att vara hungrig de flesta gånger (låt oss säga hela tiden). Du skulle bara ha bröstat och burped din baby för den femtedelaste tiden, lägg honom ner för att gå och duscha och nästa sak vet du att det är dags att mata honom igen! Bli inte galen eller lås dig själv i ditt sovrum medan du ammar. Håll böcker / mobil / surfplattor praktiskt att läsa, bläddra eller ansluta. Gå sitta ute på soffan eller bekväm stol i vardagsrummet om det finns integritet. Detta kommer att hålla dig ren, underhållen och glad. Dessutom kommer ditt barn att vara bekväm att mata i olika positioner. Mitt råd skulle vara att mata från båda sidor varje gång. Lita på mig, du kommer att känna dig lättare.

3. Håll det inte för tyst när din baby sover:

När du lyckas sätta din baby i sömn under dagtid, behåll inte din omgivning ganska. Låt de vanliga ljuden gå på vanliga samtal, musik som spelas i bakgrunden, spolning av tvättmaskinen, trafikljud etc. Barnet är van vid alla dessa ljud medan det är i livmodern så låt det vara samma. Se bara till att ljuden inte borde vara för höga för att störa din ängels sömn.

4. Gå lätt på baby saker:

Allt du behöver behöver är blöjor, våtservetter, babykläder, mössor, strumpor, vantar, servetter, swaddle, handdukar, flaskor, rattlar, nagelklippare, badplats / badkar, kroppsvätska, body lotion, en spjälsäng och en bilstol. Överbelasta inte din garderob med kläder. Din baby kommer växa upp dem snabbare än du kan tänka dig. Saker som barnvagn, babyhållare, barnstol, babybouncer, walker, leksaker, leksaker, tänder, babyövervakning etc. kan komma när din baby träffar ett 3-månadersmärke.

5. Lyssna, le och glömma:

Du kommer fortsättningsvis att få råd för varje liten sak som ditt barn går igenom – från pooping, till burping, till magsår, till overtroiska övertygelser och så vidare. Allt jag gjorde var att lyssna, le och glömma. Gå med dina mamma instinkter, även om det kommer att bli fel 7 av 10 gånger. I fela tider går med pappa instinkter.

6. Ta ut Hand Sanitizer:

Om du har familj, vänner, grannar som kommer in för att se din bebis, handlar de ofta handskyddsanordningen skamlöst innan de närmar sig din baby. De kommer definitivt att hålla din cherub och det är helt okej, även om de blir förolämpade om du indikerar att deras händer kanske inte är rena. Moderskap och mannerisms behöver inte samexistera!

7. Var skamlös:

När du kommer till leveransrummet som du kommer att märka är att det finns en gazillion sjuksköterskor, läkare, ibland män sjuksköterskor också, rör sig runt i rummet. Mest sannolikt kommer du alla att öppnas och det kommer att finnas människor som tittar ner på dig, det sista du kan vara orolig för är hur du ser ut. Så var bara skamlös och låt läkarna göra vad de måste göra – Ta ut barnet!

8. Depression efter parti:

Alla dina dagtimmar kommer att spenderas – matar din baby, burper honom, rengör smutsiga blöjor eller lägger honom i sömn. Och om du inte har hjälp kan det vara svårt på dig. Det finns en stor chans att du kan bli upprörd om hela scenariot, speciellt när du kan se att människor runt omkring dig har kul, fester eller tittar på filmer. Påminna dig själv om att du har en härlig bebis i dina armar och hon behöver dig mest inte bara fysiskt utan också emotionellt. Var så fokuserad, glad och du kommer att njuta av varje ögonblick av moderskapet.

9. Sova som en baby ӊr en myt:

Det här är den största myten som jag någonsin hört! Du ska sova mest 6-7 timmar varje natt eller ibland ca 2-4 timmar om natten, om du har tur. Det här är inte att skrämma dig, men bara för att förbereda dig.

10. Behandla dig själv:

Du får ta en paus en gång i taget även om det bara är 30 minuter. Ta en trevlig lång dusch, äta din måltid i ett sittande eller få en manikyr / pedikyr som du så illa behöver. Om mamma är glad är alla glada.

Detta kan vara en oändlig lista och jag kan lägga till 100 fler saker jag önskar jag visste. Men det är en glädjande resa att upptäcka nya saker också och det är helt bra att bli förvånad över dina mödrarupplevelser.

Dela dina erfarenheter med resten av oss. Lämna en kommentar.

Like this post? Please share to your friends:
Föräldrar och barn
Lämna ett svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: