4 Saker en barns pastor behöver

4 saker en barns pastor behöver skrivit av Mimi Bullock – uppdaterad 12 mars 2015 Jag är ganska säker på att de flesta förväntar sig att hitta en jätte gummiboll, fallskärm eller kostymer på min lista men

Skriven av Mimi Bullock – Uppdaterad 12 mars 2015

Jag är ganska säker på att de flesta förväntar sig att hitta en gigantisk gummiboll, fallskärm eller kostymer på min lista, men tyvärr gjorde dessa saker inte skuren. (Även om vi älskar kärleksleksaker / rekvisita / unika verktyg för ministeriet!) Som barns minister kan jag inte låta bli att bli kreativ – jag jobbar med barnen men det finns några saker jag faktiskt behöver.

Som barns tjänsteleverantör, (över arton år nu) är det en stor skillnad mellan de saker jag vill ha och de saker jag verkligen behöver. Till exempel behövde jag verkligen en nio fot lång pappers mache dinosaur för vår ”Digging Up the Truth” barnkorstad? Nej. Behöver jag en liten armé för att mana de fossila gräverna, dino-ägget och de två nätterna av evangelism? Japp. Du får vad jag behöver. Om du inte vill ha mig trött, uttråkad eller utbränd, behöver jag grunderna – inte extrafunktionerna. Allting är extra, oavsett vad jag berättar för dig.

Enligt min erfarenhet är dessa fyra saker jag absolut behöver:

Pålitlig utrustning. Jag uppskattar de extra videobandspelarna och begagnade tv-apparater, men om de inte fungerar eller bara arbetar deltid kan jag inte använda dem. Snälla hjälp mig att hjälpa barnen – med tillförlitlig utrustning. (Förresten är det svårt att hitta kulturellt relevanta VHS-band.)

Ministeriets stöd. Precis som någon annan minister behöver jag någon jag kan prata med. Jag behöver tillväxtmöjligheter och har ett behov av att älska och accepteras för vem jag är bland mina kollegor. Var vänlig och inkludera mig i de vuxna aktiviteterna. Det hjälper mig när jag ansluter till dig.

Läroplan Jag älskar. Barnens lärare har inget emot att återanvända material, men det hjälper när jag älskar det. Om jag erbjuder läroplanförslag, var snäll och överväga dem. Jag älskar att lära mig med material som passar min undervisningsstil och min unika grupp barn och hjälpare.

Villiga händer. Jag verkar som en superhjälte ibland men sanningen är, jag är bara en person. Snälla hjälp mig att hitta villiga händer till ministeriet. Det hjälper när du rekommenderar volontärer och aktivt stöder mig med dina vänliga ord till andra som kan vara intresserade av att hjälpa till.

Okej, en sak jag kanske behöver ibland – en verklighetskontroll. Till exempel kan det inte vara praktiskt att fullborda kyrkan för att en VBS ska se ut som insidan av Willy Wonka’s Chocolate Factory, men krossa inte min ande. Påminna mig bara om att vi inte har några Oompa-Loompas på personal. Tack.

Läs mer från Mimi genom att följa hennes blogg på Tools for Kids Church.

Relaterad

Skriven av Mimi Bullock – Publicerad 12 mars, 2015 Filed under: Barns ministeriets ledarskap Senast uppdaterad den 12 mars 2015

Om Mimi Bullock

Mimi Bullock har tjänstgjort i ministeriet i över 15 år. Hon är författare till fyra böcker och hundratals barns undervisningstimer. Du hittar hennes arbete fullt av kreativitet och passion för barnen att känna Jesus personligen.

Like this post? Please share to your friends:
Föräldrar och barn
Lämna ett svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: